szoftverfejlesztés  –  szoftver súgó készítés  –  kiadványszerkesztés  –  szöveggondozás  –  szakillusztrációk  –  nyomdai előkészítés  –  képfeldolgozás  –  szövegfeldolgozás  –  összetett feladatok
Taracsák Gábor honlapja
  Kezdőlap | Bemutatkozás | Munkafilozófiám | Szoftverfejlesztés | Súgó készítés | Kiadványszerkesztés | Referenciák | Csillagászat |
Vissza a referenciákhoz


Képek ezen a lapon


Ikonok
ELTE TTK trikó
ELTE jogász trikó
ELTE bölcsész trikó
ELTE gólyatábor trikó
Fizikus Klub embléma
Planetárium
Diamond Szoftverstúdió
Magyar Asztronautikai
  Társaság

Tudor könyvek
Forma-TEK vállalkozás
Vissza a lap elejére
Vissza a lap elejére
Vissza a lap elejére
Vissza a lap elejére
Vissza a lap elejére
Vissza a lap elejére

REFERENCIÁK – emblémák, logók, ikonokAz embléma, logó tervezés alapja a jó grafikai ötlet, és mivel nem vagyok művész, nekem csak igen ritkán jut eszembe ilyen. Az itt látható emblémák némelyikénél jelzem is, hogy nem saját elképzelés, hanem készen kapott gondolat vagy alapanyag kivitelezése volt.

 

ELTE kari trikók
Az első kísérlet még egyetemi hallgató koromban történt, amikor az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természet­tudományi Kara (ELTE TTK) pályázatot hirdetett trikó emblémára. A pályázaton az én munkámat fogadták el, sőt felkértek arra is, hogy hasonló stílusban tervezzem meg a Jogtudományi és Bölcsészettudományi Kar trikó­emblémáját is. Később a leendő hallgatók számára rendezett nyári gólyatáborok trikóját is velem rajzol­tatták meg. Ezeket a trikókat hosszú időn át gyártatta és árusította az egyetem ifjúsági szervezete. Néhány év múlva aztán új emblémákat terveztettek.Saját tervezésű ikonok

 
 Fizikus Klub embléma. Abban az időben, amikor az ELTE hallgatója voltam, a fizikus évfolyamok 40 fő körüli létszámmal indultak, ami igen kedvező a közösségi programok szervezéséhez is. A mi évfolyamunk kezdettől fogva sok kirándulást és egyéb közös eseményt rendezett. Az így kialakult jó közösség a tanulmányok befejezése után is megmaradt, és mind a mai napig rendszeresen tartunk összejöveteleket, túrákat. Ennek a baráti társaságnak is terveztem emblémát, amit nem csak trikóra nyomtatva, hanem levélpapíron és a honlapunkon is használunk. Az embléma, több módon utal a Klub jellegére, tevékenységére. A stilizált szél­rózsa a túrákra emlékeztet (a szélrózsa két elgörbült szára pedig – a rossz nyelvek szerint – az eltévedé­sekre), de átvitt értelemben a minden irányú nyitot­tságot, a sokrétű érdeklődést is jelenti. A szélrózsa függőleges szára integráljelet formáz, két szára együtt pedig egy „f” betűt, melyekről a fizikus szó juthat az eszünkbe. A szárak és a gyűrű sajátos egymásba fűzése jelképezi a barátságot, a közösséget, az összetartozást.

A Budapesti Planetárium első logója az épület formáját idézi. Éveken át használta az intézmény, elsősorban a nyomtatott műsorfüzetekben és reklámokban. Ezt grafikussal terveztetett újabb logó váltotta fel, majd további Planetárium logók is voltak illetve vannak használatban.A Diamond Szoftverstudió (Budapest) logója. A cég első­sorban termelésirányítási szoftverek fejlesztésével foglalkozott, ma már nem működik.

A Magyar Asztronautikai Társaság jeligés embléma­pályázatán első díjat nyert terv. Az egyesület ma is ezt használja minden kiadványán és dokumentumán. A MANT rövidítés betűi űrrepülőgépre emlékeztető kontúrt rajzolnak ki. A háttérben a Naprendszer belső részének szimbolikus rajza látszik: balre fenn a Nap; körülötte a Merkúr, a Vénusz pályája, valamint a földpályája a Földdel.

Egy számítógépes programozásról szóló könyvsorozat, a Tudor könyvek logója. Nem saját ötletem, csak a kidolgozás és a nyomdai felhasználásra alkalmas vég­eredmény az én munkám.

A Forma-TEK vállakozás vákuumformázott termékeket gyárt, valamint egyszer használatos műanyag és papír edényeket, evőeszközöket, csomagolóanyagokat és egyéb műanyag termékeket forgalmaz. A logót minden lehetséges felhasználási területen alkalmazza.

 
  © 2010–2020 Taracsák Gábor Impresszum  
Levél küldése. Kérem, kézzel írja be a címet! Taracsák Gábor honlapja