szoftverfejlesztés  –  szoftver súgó készítés  –  kiadványszerkesztés  –  szöveggondozás  –  szakillusztrációk  –  nyomdai előkészítés  –  képfeldolgozás  –  szövegfeldolgozás  –  összetett feladatok
Taracsák Gábor honlapja
  Kezdőlap | Bemutatkozás | Munkafilozófiám | Szoftverfejlesztés | Súgó készítés | Kiadványszerkesztés | Referenciák | Csillagászat |
Vissza a referenciákhoz


Képek ezen a lapon


Belső címlap
Befejező rész
Vissza a lap elejére
Vissza a lap elejére
Vissza a lap elejére
Vissza a lap elejére

REFERENCIÁK – kiadványszerkesztésEmlékkönyvünk 1938–1998

A könyvet édesapám kérésére készítettem, az 1998-ban tartott 60. érettségi találkozójukra. A szerkesztést QuarkXpress programmal végeztem. A grafikai és tipográfiai tervezés mellett a fotók javítása, nyomdai előkészítése, a szöveg nyelvi szerkesztése és a tördelés is az én munkám. A kis példányszám miatt a nyomtatás digitális nyomdában történt, halvány tojáshéj színű papírra, monokróm nyomógépen, sötétbarna festékkel. A színes oldalak külön készültek, és csak a kötés során kerültek a helyükre. Az emlékkönyv néhány bemutató oldala PDF formátumban is megnyitható az alábbi képekre kattintva. Ezekben azonban a háttér és a nyomat technikai okokból nem a valódi színében látszik, mint az itt látható képeken, hanem csak fekete-fehér.

Jobbra a címlap képére kattintva nagy méretben megtekintheti a teljes kiterített borítót is. Ott a teljes borító képére kattintva tud visszatérni erre a lapra. A hátsó borítón látható 1998 nem a könyv ára, hanem a találkozó éve. Azt az oldalt ugyanis a találkozón megjelentek mindegyike minden köteten aláírta társai és persze önmaga számára.

A belső borító oldalpárja. Bal oldalon a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium épülete látható, ahol az osztály 1931–1938 között a tanuló éveit töltötte. A képre kattintva megnyithatja az emlékkönyv első néhány lapját tartalmazó fekete-fehér PDF állományt.

 

A kötetben az osztály mindegyik tanulója szerepel egy fényképpel, rövid életrajzzal és egy néhány soros, kézzel írt bejegyzéssel. Az akkor már nem élő osztálytársak életrajzához a barátok, családtagok szolgáltattak anyagot.


Oldalpár a könyv befejező részéből, amelyben a korábbi találkozók aláíró lapjai és fotói kaptak helyet.

 

A képre kattintva megtekintheti ezt a néhány oldalt fekete-fehér PDF állomány formájában.


  © 2010–2020 Taracsák Gábor Impresszum  
Levél küldése. Kérem, kézzel írja be a címet! Taracsák Gábor honlapja