szoftverfejlesztés  –  szoftver súgó készítés  –  kiadványszerkesztés  –  szöveggondozás  –  szakillusztrációk  –  nyomdai előkészítés  –  képfeldolgozás  –  szövegfeldolgozás  –  összetett feladatok
Taracsák Gábor honlapja
  Kezdőlap | Bemutatkozás | Munkafilozófiám | Szoftverfejlesztés | Súgó készítés | Kiadványszerkesztés | Referenciák | Csillagászat |
Vissza a referenciákhoz


Képek ezen a lapon


Űrfelvétel adatbázis
  böngésző

Kötegelt makró
  szerkesztő

Terepi adat kezelő
Munkafolyamat
  adatbázis kezelő

Vissza a lap elejére
Vissza a lap elejére
Vissza a lap elejére
Vissza a lap elejére
 
Vissza a lap elejére

REFERENCIÁK – szoftverfejlesztés, DelphiTKR Szoftvercsomag

A Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) részére 2014-ben fejlesz­tettem a Távérzékeléses Kárfelmérési Rendszer (TKR) keretében végzett különféle tevékenységek támogatására szolgáló TKR Szoftvercsomagot. A szoftvercsomag négy különböző célú modult tartalmaz.

Delphi

Professzionális fejlesztőrendszer és programnyelv tetszőleges célú, önálló alkalmazások készítéséhez. A Delphi az Object Pascal nyelven alapul, a Borland cég hozta létre, de 2008 óta másik cég, az Embarcadero fejleszti és forgal­mazza.

A Űrfelvétel adatbázis böngésző modul célja egy olyan háttéradatbázis létrehozása és kezelése, ami a FÖMI informatikai rendszerében található összes űrfelvételt tartalmazza.

 

Az adatbázisban megadható és böngészhető minden fontosabb adat, amik alapján a gyakorlatban a képeket a felhasználók keresni szokták.


A Kötegelt makró szerkesztő modulban a felhasználó által kiválasztott, ERDAS makrónyelven (MDL) megírt és kipróbált, ASCII text formátumú makró felhasználásával létrehozható egy olyan kötegfájl, ami az ERDAS Modeler programba visszatöltve különböző bemenő paraméte­rekkel automatikusan lefuttatja a makrót.

 

A makró szövegében lehetőség van a változtatandó paraméterek helyének kijelölésére, a felhasználandó paraméterkészletek összeállítására, különböző források­ból történő betöltésére, és szerkesztésére. A para­méterkészlet táblázatok későbbi felhasználás céljából lemezre is menthetők.


A Terepi adat kezelő modul kezelőfelületet és szolgál­tatásokat ad a terepi ellenőrzés előkészítésére, a terepi

 

ellenőrzést végző munkacsoporttal folytatott adatcsere lebonyolítására és az ellenőrzés eredményeinek megje­lenítésére.


Munkafolyamat adatbázis kezelő modul feladata belvíz, aszály, illetve egyéb károk esetén a csoportos munka­végzés, valamint a munkanyilvántartás segítése olyan

 

adatbázissal, melyet a munkatársak a munkák során folyamatosan töltenek fel az elvégzendő és az elvégzett feladatok térinformatikai adataival.


  © 2010–2020 Taracsák Gábor Impresszum  
Levél küldése. Kérem, kézzel írja be a címet! Taracsák Gábor honlapja